Министърът на вътрешните работи на България, Калин Стоянов, и гръцкият министър

...
Министърът на вътрешните работи на България, Калин Стоянов, и гръцкият министър
Коментари Харесай

Гърция потвърди подкрепа за България в Шенген

Министърът на вътрешните работи на България, Калин Стоянов, и гръцкият министър за миграцията и убежището, Димитрис Керидис, проведоха среща в Брюксел, където разискаха значими въпроси от общ интерес.

По време на диалозите двамата министри показаха удовлетворение от високото равнище на двустранното съдействие сред двете страни. Гръцката страна удостовери своята подкрепа за пълноправното участие на България в Шенгенското пространство и акцентира, че това остава приоритет за българското държавно управление.

Министрите съгласиха, че провокациите в региона на миграцията са общоевропейски и изискват общи решения. Те подчертаха значимостта на тристранния формат сред България, Гърция и Турция за справяне с въпросите на незаконната миграция. Развитието на по-тясното съдействие в този формат се преглежда като важен фактор за възстановяване на сигурността на Европейския съюз и ползите на трите страни.

Срещата сред министърите се организира в границите на съвещанието на Съвета " Правосъдие и вътрешни работи "  в Брюксел. 

Мецола чака " задоволително решение " за влизането на България в Шенген до края на годината

Страната ни заслужавала това от 2011 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР